diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Blocajul mediatic- o varianta a succesului politic

Spun acest lucru dupa ce am reflectat la faptul ca intensa campanie negativa din anii 2008-2009 nu a facut decit sa dea stiri asimilabile de catre populatie despre traian basescu si pd-l. Acest lucru a creat un efect de bumerang si a dus la infringeri dureroase pentru cei anti basescu. O varianta foarte eficienta ar fi ca patronii de trusturi de presa si media sa se intilneasca si sa discute o intelegere clara despre politica institutiilor respective raportat la putere si anume blocajul total. Nimic spus despre vizite, discursuri, legi promovate, despre alte lucruri bune sau rele ale cuplului basescu-boc. Aruncat din zona de stiri- unde si tvr sa ia masuri si sa limiteze la maxim informatia despre putere, cuplul genial se va duce spre posturile obscure, gen OTV, dar pina acum nimeni nu a cistigat mergind numai pe acele audiente. Si in 2009 au fost folosite citeva trusturi de presa, televiziuni cu ceva cota de piata sa-i spun civilizata, nu numai otevisme.
Ori blocajul acesta ar impiedica informatia despre pedelism sa ajunga in public si ar oferi stiri numeroase despre opozitia guvernamentala pe diverse nivele, facind-o sa ajunga mai bine cunoscuta prin mesaje in public. Faptul ca bocismele guvernamentale sint informatii contradictorii deseori ar face si mai eficienta aceasta transmisie de informatii - adica opozitia are solutii si le expune in clar, guvernul nu face nimic bun, se contrazice mereu si nu trebuie bagat in seama. In felul acesta oamenii de forta ai Opozitiei, cei care au carisma si discurs sau macar solutii diversificate pentru problemele populatiei - Crin Antonescu, Adrian Nastase, Victor Ponta, Marian Sirbu, Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban ar fi prezenti in stirile zilnice mai bine decit memebrii Guvernului si rezultatul nu ar fi decit unul - daca CNA nu ar obliga posturile tv sa dea informatii mai multe despre guvern- caderea in derizoriu a actiunilor cuplului politic basescu-boc, caderea lor si a pd-l in sondaje spre scorul din 2003 si urcarea treptata a PSd spre 40 si a PNL spre 25-28 ceea ce ar conduce la o majoritate parlamentara sigura, intarita de o lege electorala care sa interzica independentii traseisti, majoritate ce ar insemna moartea partidului basescian si aruncarea personajului peste bordul vaporului Romania.
Pina atunci trebuie insa o intelegere a trusturilor ce inseamna mass-media si limitarea la minimul si derizoriul informatiei a ceea ce inseamna activitate a institutiilor puterii, coroborat cu prezentarea activitatilor opozitiei. Ar insemna insa si o solidarizare a acesteia astfel incit sa nu se lupte pe aceeasi felie electorala si sa fie transmise mereu acele mesaje pozitive si constante pe care populatia votanta sa le poata asimila si sa poata da credit la alegerile viitoare Opozitiei, iar "lectia" primita sa fie una asemanatoare cu cea primita de PNT- CD dupa guvernare CDR. Sa dea Dumnezeu sa se poata toate astea si sa scapam odata de molima asta portocalie ingrozitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu