diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

sâmbătă, 30 ianuarie 2010

timpul deciziei

Aceasta postare a fost inspirata de un text pe care l-am scris pe blogul lui Adrian Nastase si in care ceream limpezirea apelor in ce priveste candidatura lui pentru ca mai tirziu poate insemna prea tirziu.
sint de parere ca trebuie sa candideze, lasind jocul politic la o parte, sa se adreseze spre baza partidului, acolo unde mitrea sau geoana nu au sustinere si sa preia presidentia partidului cu tot ce implica ea. Spun asta fiindca stiu ca in baza partidului - si am fost 5 ani membru in organizatiile de tineret psd- exista un sigur nume din cele anuntate vazut ca presedinte adevarat al partidului - Adrian Nastase. Restul sint vazuti ca oameni manipulati intr-un fel sau altul spre a bloca accesul echipei Nastase-Iliescu la presidentia partidului, pe al doilea eu chiar il vad beneficiarul tuturor acestor reactii politice pesediste. Detasat, nemaifiind membru PSD, imi doresc candidatura lui Adrian Nastase pentru revenirea la mai multa ordine si forta si eventual sa se modifice statutul partidului pentru ca toti membrii psd sa voteze liderul si Biroul Permanent al partidului, asa cum se face in tari occidentale si sa nu mai fie doar o sansa de manevre pentru unii sau altii doritori de putere si influenta in partid. Asta ar fi cu adevarat o reforma, nu ce se speculeaza acuma in presa legat de aripi si aripioare psd.
Altfel, cu o lupta mitrea-geoana, partidul nu poate sa depaseasca ce este astazi- un partid care pierde la pdl constant orice alegeri ar fi si nu numai pentru ca portocaliii fura voturi ci si pentru ca aici nu are cine sa faca organizarea eficienta care sa nu mai permita asemenea lucruri. Macar in 2004 victoria basesciana a fost indelung asteptata, nu rezolvata intr-o noapte printre hahaituri. Plus ca orice simpatizant pesedist vrea sa vada cum basescu raspunde de toate acuzele ce se aduc de 5 ani incoace si se vor mai aduce si asta nu pot face oameni care au batut palma, macar temporar daca nu mai mult, cu el. De aceea eu vad o solutie in posibili doi pasi - fie Adrian Nastase candideaza la presidentia psd si reuseste sa cistige, fie face jocul spre a discredita suficient grupul celor cu geoana si mitrea si iese la lupta singura solutie echilibrata dar mereu cistigatoare a PSD- Ion Iliescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu