diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

joi, 10 decembrie 2009

deja-vu neplacut

acum 20 de ani vedeam cum alți oameni sfidează toată țara, spunînd că totul e bine si frumos, oamenii muncii sînt fericiti, comunismul e glorios și de neînvins și capitalismul putred. știam că prietenii mei cumpăraseră și pîine care nu se rupea nici lovită bine de balustradă, știam ce mult munceau "oamenii muncii" în cadru privat ca să poată avea cu adevărat bani să-și întrețină familia. dar oficial, totul era roz și ni se arunca fraza că vor crește cu cîțiva lei salariile. libertatea de expresie, inexistentă atunci a dus între altele, împreună cu sărăcia din case la explozia socială care a răsturnat regimul totalitar comunist. am crezut că evoluția politică, NATO, UE vor civiliza treptat Romania, că "balcanismele" se vor împuțina și se va ajunge treptat la o societate normală. Recunosc acum aceleași speranțe năruite din anii în care totul se mișca pozitiv în jur, doar ceaușescu îngrozea o țară cu ideile lui. Astăzi speranțele mele țin de decizia CC - nu Comitetul Central ci Curtea Constituțională pe care o sper suficient de responsabilă încît să vadă imensa fraudă făcută și să invalideze alegerile, gîndind inclusiv la faptul ca o putere ca cea ce se conturează acum, în care singurii adversari sînt opoziția, justiția și presa trebuie să se sprijine reciproc, să constrîngă acest sistem la respectarea regulilor democratice. și ca sa fie un deja-vu mai sumbru, dacă ceaușescu a promis cîțiva lei in plus, băsescu și-a alimentat campania indirect din banii furați de la bugetari cu sutele de lei în medie. ceaușescu a căzut promițînd cîțiva lei în plus. vor avea puterea românii atît de mult invocați de președinte să opreasca această nouă dictatură instalată în etape și să aducă oamenii potriviți să scoată țara din situația în care se află? Mai ales că aflăm acum de pe canale media că iar am supărat Rusia.. repetăm oare istoria dar la un mod pașnic?

2 comentarii:

  1. Ai dreptate, e un deja-vu senzatia pe care o am sub acest regim si de care nu-mi dadeam seama. De fapt e mai incisiv si mai periculos felul in care noul dictator se pune cu forta in fruntea tarii pentru un al doilea mandat. Ai vazut filmul din noaptea alegerilor? Mi-a atras atentia replica lui videanu care stia ca din strainatate le mai vin 50000 de voturi. Parca facuse comanda la pizza...

    RăspundețiȘtergere
  2. pai ei considera romania o pizza, cam condimentata ca-i si arde in git cind vorbesc antonescu sau nastase. dar cu serviciile si fraudele pe care le fac va fi in final digerabila daca nu cumva un om mai puternic va face ca pizza asta sa nu ajunga la ei ci sa fie a fiecarui reprezentant national, pe ceea ce inseamna democratie reala, fara impostori.

    RăspundețiȘtergere