diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant
Loading...

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

marți, 15 decembrie 2009

"Un nou guvern Boc si o alta bataie de joc" - Crin Antonescu

Urmarind lumea politica postcomunista de la inceput am constatat cita dreptate are liderul liberal. Toti prim ministrii de pina acum au avut prestanta intr-un fel sau altul, nu au pozat in slugile executante ale cuiva, Petre Roman, Mugur Isarescu, Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu au avut chiar pozitii clare, distincte ale guvernului de Presidentie, au aratat ca au scopuri guvernamentale clare de atins, programe pe termen mediu si lung, o viziune de politica monetara si inernationala.
Ma uit peste anul 2009 si vad o grupare guvernamentala haotica pe partea manageriala si economica. Nu avem nevoie de fond in februarie, avem nevoie de el in martie, nu va fi forfetar prin mai si-l introducem cu luna iunie, dupa europarlamentare, sa mai stringem bani din ce-am dat din buget pe EBA. In toamna, aceeasi poveste cu zilele de concediu fara plata care nu corespundeau cu Codul Muncii dar s-au impus. Acest guvern poc- boc, mai ales dupa ce a ramas fara ministrii PSD a aratat a betiv iesit din circiuma care nu stie ce vrea si ce spune, se contrazice de la o zi la alta, ministrii nu comunica si fiecare spune ce vrea contrazicind practic celelalte afirmatii, scena cu cei 4 PD:-isti intruniti la Interne fiind emblematica! La asta se adauga lipsa evidenta de cadre a acestui Guvern si partid, fiind molfaite mereu un numar de 10-15 nume, cunoscute si acum 10 ani prin guvernele CDR si ramase si acum. PSD si PNL in guvernarile lor au avut si nume noi aduse in fata, oameni care si-au probat intr-un fel calitatile sau macar au incercat sa faca asta. Sa pornesti fiecare formula de Guvern cu aceleasi 5 nume - Blaga, Videanu, Berceanu, Pogea, Stanisoara, fiecare implicat in decizii si incidente macar discutabile, patronati de fiecare data cel putin indirect de marele constitutionalist Boc, omul care-si contrazice teza doctorala prin ce sustine azi arata o clica jalnica, obsedata de putere si de resursele guvernamentale date clientilor pentru care nu mai conteaza nimic, nici macar aparenta de schimbare ce ar trebui sa vina dupa ce acelasi Parlament a sanctionat cam aceeasi echipa guvernamentala cu motiune de cenzura. De ce ar fi azi buni cei care au fost foarte rai acum 2 luni? Pentru ca au marit cu cintecele de sirena ale puterii grupul tradatorilor si traseistilor? Pentru ca au bagat in barca guvernamentala formatiunea eterna la putere UDMR care-si vede linistita interesele regionale? Nu cred!
Si atunci, la ce concluzie ajungem? La cele spuse de Crin Antonescu la "Sinteza zilei" pe Antena3 ca acest guvern nu poate fi decit o noua bataie de joc la adresa Romaniei, caruia nu-i pasa nici de criza economica, nu i-a pasat nici de criza politica, nici de acordurile internationale semnate nici de nivelul de trai al populatiei nici de nimic altceva. Clameaza ca au eliminat privilegii dar nu spun si de ale lor. Ministerul Finantelor a fost singurul cu prime date angajatilor in acest an "prevazute in buget", ministerul turismului(electoral) a cheltuit sume ce ar fi salvat cit de cit ceea ce este necesar in scoli si spitale si unde nu exista fonduri. Ce sa poti astepta bun de la aceeasi oameni care prin comportament au sfidat tara si au aratat ca pentru a fi angajat conteaza buletinul de Cluj si carnetul de pd-ist. Si pentru ca tot am facut o incursiune in timp, ce diferenta intre relatia politicoasa cu presa a unor Petre Roman, Radu Vasile, Mugur Isarescu, chiar Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu - care stateau sa dea explicatii la zeci de intrebari ce se puneau si celebrele de acum "3 intrebari" ale semidoctului Boc ce nu pot arata decit ingimfare si superioritate fata de institutia presei sau eventuala teama ca dupa cele 3 intrebari ce sint probabil pregatite dinainte ar putea urma cele incomode si la care bravul ardelean - prim ministru sau nimic - risca sa alunece catre a doua varianta, fiind tinut pe pozitie de victoria mincioasa si ilegala a unui marinar securist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu