diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

miercuri, 17 februarie 2010

Un proiect incheiat

Fata de ceea ce se intimpla astazi in PSD incepe sa se vada tot mai clar o parasire a taberei Geoana de catre memebrii partidului care conteaza, avansind diverse motive. Toti isi dau seama ca Geoana ca persoana de prim-plan nu aduce nimic in plus partidului, mai mult, actiunile care l-au adus in apropierea PDL-ului l-au facut suspect pentru anumite grupuri din partid. Sustinatorii din filiale mai stiu un lucru. PSD astazi mosteneste imaginea nationala a lui Ion Iliescu si, indraznesc sa avansez asta, pe cea a lui Adrian Nastase, doi oameni care au atras mereu grupuri economico-sociale spre partid, realizind scorul de la fiecare scrutin al partidului.
De la momentul in care PSD s-ar putea desprinde de imaginea celor doi conducatori si scorul partidului s-ar putea dezumfla semnificativ pina la jumatatea celui actual sau chiar mai mult si atunci actualii baroni si oameni interesati de partid nu ar mai avea reprezentare politica si guvernamentala necesara spre a obtine contracte si alte servicii, migrind spre alte zone, eventual spre noul partid de stinga ce s-ar putea forma in jurul lui Iliescu si Nastase, ceea ce ar afecta si mai mult scorul PSD spre cel al vechiului PSD Cunescu.
Saptamina asta e de asteptat ca majoritatea liderilor locali sa se repozitioneze ca atitudine politica fata de Geoana si Iliescu si asta pentru ca ei stiu ca la o campanie electorala viitoare o grupare politica sprijinita de Ion Iliescu si Adrian Nastase ar face un scor de minim 20-25% in timp ce partidul geoanist s-ar bate la pragul electoral si asta pentru ca nici unul din cei care-l sustin, nici Geoana, nici Vanghelie, nici Nichita, Nica sau Rizea (pe care-l vad mereu penibil la televizor) nu sint simboluri nationale, capabile sa atraga lumea sa voteze si sa faca procente semnificative. In schimb, oricine ar fi linga Iliescu sau Nastase in teritoriu si ar avea si o imagine personala buna ar urca pe scara politica la locurile abandonate de geoanisti, avind asigurata o viitoare vizibilitare parlamentara, guvernamentala, politic-locala dupa ceea ce vor putea sa arate ca stiu sa faca fiecare din ei.
Partidul ar mai scapa si de atitudini de interlopi gen Vanghelie si de oportunisti ca Nichita sau alti traseisti, vectori negativi de imagine in acest moment. Asta ar elibera formatiunea de criticile actuale, cu tinte specifice in persoanele din grupul geoanist :"prostanac", "almanahe", "robinet" si altii de felul asta nu ar mai fi legati de PSD-ul liderilor reprezentativi si asta ar imbunatati scorul.
Personal eu cred ca in zilele urmatoare mai multi lideri judeteni vor anunta fie boicotarea congresului geoanist fie retragerea sustinerii pentru acesta, cert vor lua o decizie comuna de sustinere a unei platforme politice centrata pe Ion Iliescu si Adrian Nastase si asta pentru ca raminind cu Geoana ei sint nimeni pe lume, oameni care nu au forta sa cistige singuri alegeri daca nu-si asociaza imaginea cu un lider puternic.
E de urmarit ce se va intimpla zilele urmatoare, mai ales ca evenimentele se scurg cu repeziciune, e posibil sa aflam in 10 zile fie ca se amina Congresul PSD, fie ca se infiinteaza un partid nou, fie ca in conditiile de schimbare a liderilor vor aparea oferte de functii pentru liderii reprezentativi din partea lui Victor Ponta, cunoscut ca apropiat de Adrian Nastase si cu o pozitie mai corecta fata de Ion Iliescu, comparativ cu gruparea geoanista. Iar acesta si apropiatii sai se pot deja gindi la alte lucruri din afara politicii, eu nemaicrezind ca mai au vreo sansa de actiune politica, in afara cazului in care ospitalierii pedelisti nu i-ar prelua. Despre evolutiile acestui caz politic, vom mai vorbi, dar eu consider ca incercarea geoanista de organizare a congresului si impunere in partid e deja un proiect incheiat.

3 comentarii:

  1. O parere pertinenta la actuala situatie din psd. Doresc sa fac o singura obiectie. Chiar daca Geoana va ramane la presedintia PSDacest partid nu poate scadea sub 15%. Este de ajuns lui Traian Basescu ca sa faca un guvern cu o majoritate parlamentara stabila

    RăspundețiȘtergere
  2. e de vazut... nu cred ca oamenii din teritoriu ar lasa pe mina unui perdant ca geoana soarta lor, mai ales ca un nou partid de stinga cu iliescu-nastase ar lua voturi serioase iar daca basescu ar vrea sa ii ajute nu ar putea decit luind din scorul pdl...ceea ce nu cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu cred ca iliescu se mai baga... precum a spus, varsta, sanatatea... doar nastase (sub indrumarea lui iliescu o vreme) sa incerce sa miste o noua formatiune politica... dar nu inca, nu luna aceasta

    RăspundețiȘtergere