diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

sâmbătă, 13 februarie 2010

Politica si fotbal

Pentru ca, se pare, nu ma fac bine inteles in discutiile purtate prin alte cai de comunicare voi incerca aici sa explic ce cred despre anumite lucruri ale politicii dimbovitene.
Primul si cel mai important e legat de interpretarea rezultatelor, pe care o da in special domnul Geoana, dupa fiecare moment de alegeri astfel incit vede partea buna a locului 2. E ca si cum ai spune publicului dupa meciurile derby ale unui campionat, care decid titlul "asta e, am pierdut cu 1-0, e bun si locul 2". Asta iti accepta orice stadion maxim de 2 ori, a 3-a oara deja esti pe faras, rugat sa parasesti clubul, cu un mesaj mai dur sau mai civilizat. Asta i se tot spune in diverse forme liderului psd, looserul absolut de alegeri si se face ca nu intelege. Ca merita sansa ca din locul 2 sa faca un meritat loc 3 si sa ne gindim apoi ce norocosi sintem cu el.
Atunci cind ai rezultate constant modeste si te mentii la un scor decent lumea macar stie ca nu are ce pretinde de la tine si e multumita cu ce primeste - e cazul aici a doua partide - PNL si UDMR, unul care prinde constant podiumul fara sanse de titlu - macar stie asta si celalalt care isi mentine publicul fidel cu orice scor face, important e sa prinda in continuare liga superioara parlamentara.
De la PSD, partid ce a acumulat titluri si alte trofee numeroase, chiar daca a fost uneori acuzat ca a fost ajutat uneori, publicul asteapta primul loc si ceea ce i se ofera nu e ce se doreste. Plus ca de multe ori in acesti ani, publicul PSD a vrut o anume tactica si anumite schimbari de jucatori care nu s-au produs. Si nu s-a intimplat asa pentru ca liderii de galerie si antrenorul au facut mereu aranjamentul prin care ultimul pastra scaunul. Parerea mea, dupa atitea infringeri cu 1-0, antrenorul Geoana ar trebui sa se retraga fara sa faca valuri si sa provoace discutii dar se pare ca are aranjamente ce-l tin legat de liderii galeriei. Asta se va rezolva in doua moduri: ori liderii galeriei inteleg nemultumirea publicului si determina schimbarea antrenorului la un mod civilizat, ori publicul va renunta si la liderii galeriilor si va decide el ca nu mai are nevoie de antrenorul- looser si va forta el alegerea unuia despre care stie ca poate cistiga derbyurile care aduc trofeele. Sau mai e varianta, deloc dorita, ca publicul sa lase echipa si antrenorul sa joace cum vor ei, cu ce tactica vor, fara a mai avea insa tribunele pline ci mai mult goale si sustinere de acolo tot mai putina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu