diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant
Loading...

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

sâmbătă, 20 februarie 2010

Supraexpunerea PSD

Astazi, in ziua Congresului PSD am auzit la televizor idei ca supraexpunerea PSD ar fi daunatoare pentru partid si accept numai pe jumatate acest lucru. Daca personajele negative, gen Geoana, Vanghelie, Dincu isi pastreaza functiile si influenta, aceasta supraexpunere va duce partidul in jos. Daca Victor Ponta si o echipa noua de conducere preiau partidul, consiliati de Ion Iliescu - indiscutabil omul zilei pina acum si de Adrian Nastase, un alt greu cu influenta, atunci supraexpunerea aceasta poate aduce un element pozitiv in sensul cresterii interesului pentru partid, pentru noua echipa si maniera ei de a face politica, cu poate cel mai tinar lider de partid important, oricum mai valoros decit actualul premier - cei doi fiind de virste apropiate dar daca Boc e cu "sa traiti sefu!", Ponta are ideile lui clare despre politica, despre justitie, despre statul de drept.
Acest lucru poate sa fie ajutat si de santajul suferit de Cristi Diaconescu, care daca e pus pe seama lui Geoana distruge orice fundament politic al acestuia. Practic, daca presa continua acest scenariu si cei doi nu iau o atitudine clara, de lamurire a lucrurilor in mod clar si fara echivoc, ei doi dispar practic din politica, pe usa din dos si as spune aproape neregretati. Un prostanac si un naiv nu au de ce sa fie vazuti ca mari pierderi ale partidului. Iar daca povestea cu vrajitoarele se dovedeste a fi legata, cum banuiesc, de Geoana si Vanghelie, s-a terminat de tot povestea in partid a acestor oameni cu politica. Multe detalii ale acestei zile misca balanta intr-un sens sau altul, toate lucrurile care vin de la o ora la alta aratind diferite schimbari.
Oricum pozitia aratata iarasi de presedintele Iliescu arata un om stapin din nou pe situatie, care "nefiind in" are greutatea aranjarii lucrurilor pentru acel partid pe care si-l doreste ca forta si organizare, taxind ce e de taxat la lucrurile intimplate astazi si faptul ca sala si vorbitorii s-au raportat deseori la el arata forta pe care o degaja si astazi acest om, singurul care a strins peste 10 milioane de voturi la un scrutin prezidential. Cu garantia sfaturilor unei triade experimentate ca aceea formata din Ion Iliescu, Adrian Nastase si Ilie Sirbu, schimbarea pare posibila si benefica, singura optiune pentru ca aceasta supraexpunere sa se materializeze in intentie de vot la nivel national si partidul sa profite de gafele in serie ale guvernului si sa ajunga din nou partidul numarul 1 al Romaniei. Altfel, ceea ce spun unii ziaristi si a spus-o si Adrian Nastase ca PSD poate cadea si pe locul 3 al scenei politice, poate fi posibil si periculos pentru cei care cred in stinga politica. De aceea doresc o schimbare clara a politicii si conducerii partidului, care sa faca eficienta aceasta supraexpunere, sa o valorifice in perioada urmatoare si sa se prezinte ca partid invingator al alegerilor.


P.S. Acest articol a fost scris in timp real cu declaratiile din cadrul Congresului si de aceea a aparut o oarecare incoerenta in expunerea mea. Sper ca urmatoarele texte referitoare la Congres si PSD sa fie spuse la rece si cu rezultatul stiut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu