diverse

ceaa ce voi gasi frumos sau interesant

Faceți căutări pe acest blog

filmele mele

  • Star Wars, Avatar, Gladiator, Cum sa furi un milion si multe altele de genul asta

vineri, 19 martie 2010

Mai avem timp sa-i credem?

Am auzit repetat in declaratiile date de liderii sindicali la stiri ca primul ministru a garantat una, a garantat alta, s-a pronuntat in legatura cu o problema sau alta. Imediat a venit aceasta intrebare: mai am timp sa-l cred pe boc? Cine e boc si ce competenta manageriala arata? Nici una. Credibilitate - la fel! Capacitate de a coordona actiuni guvernamentale precise, care sa imbunatateasca ceva - nici vorba! Are ceva care sa convinga ca e in stare sa faca ceva? Poate coasa cu care e vazut in casele romanilor ca varianta masculina a mortii, moartea care vine de la Guvern, garantata de boc, nu aceea la care se gindesc oamenii dupa o anumita virsta. Si atunci, de ce sa mai discute cineva orice cu boc? sa piarda timpul, oricum deciziile vor fi negative, banii trimisi pe ministerele de videni si udre iar medicilor, profesorilor, functionarilor, altor categorii profesionale li se va spune mereu ba nu avem bani, ba nu ne lasa FMI, prin rotatie ca sa nu plictiseasca.
Parerea mea e ca orice dialog social cu acest guvern e inutil, protestele trebuie bine coordonate in strada in asa fel incit sa blocheze activitatile de maxima necesitate - spitale, scoli, transporturi, functionari si sa arate ca un guvern necredibil, asa cum urla boc-poc in toamna lui 2008 TREBUIE SA PLECE DEFINITIV, fara a mai primi sanse de a forma majoritati parlamentare. Din actualul cabinet se pot mentine maxim 2-3 care arata ceva deschidere sociala dar pentru functia de prim-ministru trebuie propus, independent sau politic, un om care sa fie credibil social, capabil sa rezolve eficient problemele care se ridica tot mai mult acum in socuietate. Ca sa il citez pe "broscoiul Oltean" unitatea de INCOMPETENTA a devenit bocul cu subunitatile de sfidarea sociala- udreaua si de prostit lumea - videanul sau berceanul, dupa preferinta.
Trebuie sa se vada insa determinarea liderilor sindicali de a merge pina la capat cu protestele, de a ridica toata strada contra guvernului, de a cere imperativ sa se respecte drepturile salariatilor, chiar cu riscul de a arata imagini similare cu Grecia. Pina la urma, Grecia va iesi din criza aceasta intre altele datorita FLOTEI - UNA DIN CELE MAI MARI DIN LUME - sansa pe care Romania nu o mai are din cauza hotiei generalizate care a marcat in acesti 20 de ani Ministerul Transporturilor, cu un personaj stind acolo in 5 guverne si aranjindu-si afacerile personale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu